Corona-update

In de veiligheidscel van de stad Aalst werd op 24 juli 2020 beslist om mondmaskers te verplichten voor iedereen die komt op openbare plaatsen binnen de bebouwde kom op grondgebied van Groot Aalst en dit vanaf 12 jaar. Dit hield ook in dat sporters onderworpen werden aan deze verplichting.

Met steun van de andere Aalsterse loopclubs, heeft Spiridon een schrijven gericht aan de Burgemeester en Schepen van Sport; waarin de vraag werd gesteld om lopers vrij te stellen van de mondmaskerplicht.

We waren dan ook enorm opgelucht toen we vernamen dat de veiligheidscel de eerdere beslissing heeft aangepast. Bij sportactiviteiten hoef je geen mondmasker te dragen en ook in de natuurgebieden Stadspark, Osbroek, Gerstjens, Kravaalbos, Heuvelpark, Rozekensbos en Kluisbos hoef je geen mondmasker te dragen als je anderhalve meter afstand kunt bewaren.

Op dit moment is het opnieuw bang afwachten wat de toekomst zal brengen. Intussen kunnen we uiteraard wel blijven trainen zoals voorheen! Dus zet je loopschoenen klaar, en kom op woensdagavond coronaproof meetrainen op de piste!